Navigáció

Látványos eredménye volt a szabadidő és sport a kreatív város szolgálatában témakörben szervezett fórumnak. A program sorozat deklarált célja volt a szervezetek, intézmények, szakemberek közötti kapcsolatteremtés, az együttműködések kialakulásának elősegítése, ösztönözve ezzel kreatív fejlesztések, előremutató kezdeményezések kialakulását.

E célok talán legelső közvetlen eredménye, hogy a program során talált egymásra az ELTE PPK Sporttudományi Intézet és a Pillangó Tollaslabda Klub vezetésének elképzelése, amelyhez csatlakozott a Magyar Tollaslabda Szövetség is. Mint a „NÁLUNK (is) “pattog” A (tollas)LABDA?!” című bejegyzésben bemutatják, a szervezetek, együttműködés keretében tervezik a tollaslabda oktatás megerősítését a sportszakos képzésekben, pedagógus továbbképzések indítását, majd a jövőben edzőképzést is. Közös céljuk a tollaslabda sportág népszerűsítése az iskolai életben.

A célok és a lehetőségek itt valóban egymásra találtak, amit jól jellemez az együttműködés formalizálásának gyorsasága. Már röviddel a fórumon történő egyeztetést követően sor került egy egyeztetésre Ekler Judit az ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely igazgatója, Joó Melinda, a Magyar Tollaslabda Szövetség főtitkára, Gazdag Ferenc elnökségi tag és Oláh János a Szombathelyen működő Pillangó Tollaslabda Klub elnöke között. Röviddel ezt követően pedig sor került együttműködési megállapodás aláírására is az ELTE PPK Sporttudományi Intézet és a Magyar Tollaslabda Szövetség között, melynek keretében közös képzéseket fogunk szervezni a sportszakos hallgatók részére a tollaslabda sportág népszerűsítése érdekében.

Ezek a sikerek motivációt adnak a szervezéshez!